Na hlavný obsah

Gastrosektor sa búri. Majitelia hovoria o diskriminácii

Žiadajú vládu, aby im povolila otvoriť v režime OP.

Vláda zlyháva, cestovný ruch pochováva. Pod túto výzvu sa podpísali desiatky podnikateľov v gastre vo Vysokých Tatrách a okolí.

Vládu žiadajú, aby najneskôr 18. decembra otvorila všetky prevádzky v režime OP. Inak hrozia gastrosektoru krach a prepúšťanie.

Na predpoludňajšej vychádzke do prírody, ako protest nazvali zúfalí majitelia gastro prevádzok, bolo cítiť vybičované emócie a frustráciu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Každý zamestnanec pre nás znamená rodinu. Prísť a povedať zamestnancovi, že žiaľ nemáme finančné prostriedky na to, aby sme udržali pracovné miesto je veľmi ťažké, sme v predvianočnom období,“ hovorí Zuzana Tōkölyová, riaditeľka Hrebienok Resort, Starý Smokovec.

„Moji ľudia už nemajú z čoho žiť, je to zúfalá situácia, katastrofálna situácia. Nemám slov. Mám zajtra výplaty a ja neviem z čoho mám tým ľuďom dať,“ sťažuje sa Pavel Kováč, majiteľ kaviarní v Poprade.

Otvárajú sa obchody, služby, zjazdovky a po sviatkoch aj hotely. Reštaurácie a kaviarne zostávajú zatvorené. Majitelia gastroprevádzok hovoria o diskriminácii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko