Na hlavný obsah

Grécko pre zhoršujúcu sa situáciu zakázalo hudbu v baroch

Ide o snahu obmedziť silvestrovské oslavy.

Grécko pre zhoršujúcu sa situáciu zakázalo hudbu v baroch
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Grécka vláda zakázala v stredu (29. 12.) hranie hudby v baroch a reštauráciách v snahe obmedziť silvestrovské oslavy v čase, keď krajinu sužuje vysokonákazlivý koronavírusový variant omikron. Informovala o tom agentúra AFP.

„Omikron je už dominantným variantom a verejné zdravotníctvo je pod tlakom,“ povedal grécky minister zdravotníctva Thanos Plevris v televíznom prejave.

Pri stole môže byť najviac 6 ľudí

Ďalej priblížil, že od štvrtka (29. 12.) do 16. januára bude môcť sedieť v reštauráciách a zábavných podnikoch pri jednom stole maximálne šesť ľudí a bude tam tiež zakázané púšťať hudbu.

„Bary a reštaurácie sa zatvoria o polnoci, avšak 31. decembra budú môcť byť otvorené do 2.00 h – taktiež ale bez hudby,“ dodal.

Grécke úrady boli nútené sprísniť protiepidemické opatrenia skôr než sa predpokladalo, v stredu (28. 12.) totiž hlásili rekordných 28 828 nových prípadov nákazy.

Zrušili všetky silvestrovské podujatia

V rámci týchto nových obmedzení, pôvodne naplánovaných až na 3. januára, by malo z domu pracovať až 50 percent všetkých zamestnancov vo verejnom aj súkromnom sektore, pričom dosiaľ sa takáto práca odporúčala len 20 percentám.

Zároveň boli zrušené všetky verejné silvestrovské podujatia a Plevris vyzval obyvateľov Grécka, aby sa dali otestovať na covid pred tým, než sa stretnú s rodinou.

Grécko zaznamenalo od začiatku pandémie 1 134 713 prípadov nákazy a 20 636 súvisiacich úmrtí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet