Na hlavný obsah

Hajlovali na oslave, obvinila ich NAKA

Ide o prípad z vlaňajšieho septembra.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil deväť osôb z extrémizmu. V polovici septembra minulého roku (14. 9.) v jednom z pohostinstiev v Revúcej oslavovali narodeniny, vo večerných hodinách z prevádzky bolo počuť hajlovanie. Dopustili sa ho osoby, ktoré mali vytetované symboly nacizmu a neonacizmu. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

„Toto konanie svojou povahou a prejavom pohoršovalo miestnych obyvateľov, ktorí opakovane vec ohlasovali na tiesňovú linku polície,“ uviedol Slivka. Polícia vo veci začala konať, výsledkom je obvinenie deviatich osôb.

„Ide o prečiny prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, v niektorých skutkoch spolupáchateľstvom a prechovávania extrémistického materiálu,“ priblížil Slivka.

Obvineným hrozí v prípade dokázania viny za prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov a za prechovávanie extrémistického materiálu trest do dvoch rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko