Na hlavný obsah

Heger sa stretol s Macronom, rozprávali sa o očkovaní i spolupráci

Macron sa stretol s predsedami vlád V4.

Heger sa stretol s Macronom, rozprávali sa o očkovaní i spolupráci
Na snímke slovenský premiér Eduard Heger (OĽANO) a francúzsky prezident Emmanuel Macron. Foto: RTVS

Francúzsko je ochotné pracovať pre Európu spolu s Maďarskom aj napriek politickým rozdielom medzi krajinami. V Budapešti to vyhlásil francúzsky prezident po stretnutí s maďarským premiérom. S Emmanuelom Macronom sa okrem Viktora Orbána stretli aj ďalší premiéri Vyšehradskej štvorky.

Ešte predtým ako sa premiéri Vyšehradskej štvorky stretli s francúzskym prezidentom, Macron prijal slovenského premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). Hovorili spolu nielen o nadchádzajúcom predsedníctve Francúzska, ale aj o problémoch spojených s pandémiou. Neobišli ani povinné očkovanie.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Pýtal som sa na skúsenosti z Francúzska, pozitívnym vyjadrením bolo, že akonáhle zaviedli povinné očkovanie v tých jednotlivých sektoroch, tak viac-menej všetci z týchto skupín sa dali zaočkovať. Na druhej strane vidíme, že Francúzsko je takým veľkým príkladom pre Slovensko v tom, že má výrazne vyššiu mieru zaočkovanosti a tým pádom nepotrebuje zavádzať také prísne opatrenia,“ uviedol Heger.

Francúzsky prezident a slovenský premiér hovorili spolu nielen o probléme prania špinavých peňazí, ale riešili aj otázku budúcej spolupráce európskych krajín po pandémii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko