Na hlavný obsah

Kandidátku na komisárku pre deti obviňujú zo zneužitia svojho postavenia

Poslankyňa Hatráková obvinenia odmieta.

Kandidátku na komisárku pre deti obviňujú zo zneužitia svojho postavenia
Na snímke poslankyňa Katarína Hatráková (OĽANO). Foto: TASR

Voľba komisára pre deti sa komplikuje. Spory v koalícii sa začali po medializovaných informáciách, že jedna z kandidátok zneužila svoje postavenie poslankyne. Podozrenia sa objavili v deň voľby.

Podľa medializovaných informácií mala Katarína Hatráková (OĽANO) pod zámienkou poslaneckého prieskumu žiadať sociálny úrad o spisy detí, ktoré poznala ako psychologička. Mala do nich nahliadnuť a informácie posunúť jednému z rodičov. To by ako poslankyňa robiť nemala. Obvinenia odmieta.

„Poznám všetky tie prípady a takto, ako sa ma teraz pýtate na tento jeden, sa ma môžete pýtať na stovky ďalších. Čiže ja s tými ľuďmi komunikujem, ale nevnímam to ako konflikt záujmov,“ vyjadrila sa Hatráková.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Poslankyňa je kandidátkou na komisárku pre deti. Predseda parlamentného výboru pre sociálne veci Vladimír Ledecký (SaS) preto zvolal aj mimoriadny výbor. Chcel počuť vysvetlenia.

„Potvrdila, že si pýtala informácie k prípadom, ktoré predtým konzultovala, takže tiež sa mi to zdá nefér. Ďalšia otázka je, či tie informácie niekam posunula, alebo nie,“ uviedol Ledecký.

Koalícia sa nedokázala zhodnúť na jednom mene, každý má svojho kandidáta. Poslankyňa považuje obvinenia za účelové a dôvod na stiahnutie kandidatúry nevidí. Klub OĽANO za ňou stojí.

Poslanci by mali najlepších kandidátov posunúť do druhého kola na piatkovom (3. 12.) hlasovaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko