Na hlavný obsah

Kollár chce zvolať stretnutie koalície a opozície k referendu o predčasných voľbách

Ak neuspeje, sám predloží návrh na zmenu ústavy.

Kollár chce zvolať stretnutie koalície a opozície k referendu o predčasných voľbách
Detail krabice s podpísanými petičnými hárkami za referendum o predčasných voľbách. Foto: SITA

Zástupcovia koalície a opozície by sa mohli zísť za okrúhlym stolom. Pozvánky pripravuje predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Témou by malo byť referendum o predčasných voľbách.

Ak sa nedohodnú, Kollár chce prísť do parlamentu s vlastným návrhom na zmenu ústavy. Predseda najsilnejšej koaličnej strany OĽANO Igor Matovič si myslí, že taký návrh v parlamente neprejde.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Pre nás to vôbec nie je žiadny problém, predloží návrh, a ten mu neprejde v parlamente. Som si istý, nezíska podporu,“ povedal Matovič.

„Dôvod na zmenu momentálne nevidím. Pre mňa je dôležité rozhodnutie ústavného súdu, ktoré rešpektujem, považujem to za dobré, že túto otázku položili ústavnému súdu. Jedno veľké referendum už bolo, boli to voľby,“ uviedla predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová.

Ústavný súd ešte v júli rozhodol, že referendová otázka o predčasných voľbách nie je v súlade s ústavou. Na súd sa obrátila prezidentka Zuzana Čaputová. Po verdikte povedala, že referendum vypíše, ak parlament zmení ústavu a požiada o vyhlásenie referenda.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko