Na hlavný obsah

Kollár podporil záchranárov v ich boji za lepšie pracovné podmienky

Ich požiadavky považuje za logické.

Kollár podporil záchranárov v ich boji za lepšie pracovné podmienky
Na snímke šéf Sme rodina a predseda NR SR Boris Kollár. Foto: SITA

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) podporuje požiadavky Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov (SKZZ). Uviedol to po stretnutí s nimi, v stredu (22. 12.).

„Ich požiadavkám rozumiem a stojím za nimi. Budem bojovať, aby sa ich požiadavky naplnili, pretože sú logické,“ vyhlásil Kollár s tým, že tému otvorí aj na koaličnej rade.

„Mrzí ma, že 2 500 ľudí nemá také postavenie ako lekári a nepostarali sme sa o nich ani platovo, ani výsluhovo, ani čo sa týka odchodu do dôchodku,“ dodal.

Kollár sa chce s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nom. OĽANO) rozprávať aj o 350-eurových odmenách pre záchranárov, ktoré sa však netýkajú vodičov dopravnej zdravotnej služby (DZS) a záchrannej zdravotnej služby (ZZS).

„Prví idú ku covidovým pacientom a oni nedostali odmeny, to je hanba a pevne verím, že sa to stalo len nedopatrením a dá sa to napraviť,“ vyhlásil Kollár.

Záchranári majú tri požiadavky

Prezident SKZZ František Majerský uviedol, že záchranári majú tri konkrétne požiadavky, a to zvýšenie platového koeficientu, nevyhnutné systémové zmeny a sociálne zabezpečenie záchranárov.

„Naši ľudia nemôžu pracovať do takého vysokého veku ako je to teraz, lebo to nie je fyzicky ani psychicky možné,“ tvrdí.

S Majerským sa v stredu (22. 12.) stretol aj premiér Eduard Heger (OĽANO). „Jednoznačne chcem záchranárov podporiť a vytvoriť im lepšie podmienky na prácu. Patrí im obrovská vďaka za nasadenie a dennodennú záchranu životov,“ uviedol premiér na sociálnej sieti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko