Na hlavný obsah

Krajčí: Ak sa vyskúša 500 eur a nepôjde to, je na stole povinné očkovanie

Lockdown podľa neho prišiel neskoro.

Krajčí: Ak sa vyskúša 500 eur a nepôjde to, je na stole povinné očkovanie
Na snímke Marek Krajčí (OĽANO). Foto: TASR

„Ak by boli ľudia nad 60 rokov zaočkovaní, tak by sme nepotrebovali lockdown. Treba na ľudí vplývať, ak sa vyskúša 500 eur a nepôjde to, je na stole povinné očkovanie,“ povedal bývalý minister zdravotníctva Marej Krajčí (OĽANO) v relácii Rádia Expres.

Exminister zdravotníctva Richard Raši (Hlas-SD) si myslí, že peniaze by sa dali použiť lepšie. Z avizovaných 500 eur v poukážkach pre dôchodcov, strana navrhuje 200 eur vyplatiť dôchodcom a 300 eur ponechať ako motiváciu.

Lockdown sa zaviedol neskoro

Povinné očkovanie si Raši nevie predstaviť. „Stále nevieme, ako na vakcíny reaguje variant omikron.“ Tvrdí, že aj povinné očkovanie ľudí nad 60 rokov môže znefunkčniť zdravotný systém. Nezaočkovaný zdravotnícky personál by sa musel očkovať tiež, a teda by chýbal v práci.

Obaja sa zhodli na tom, že lockdown sa zaviedol neskoro. Podľa Krajčího sa uvažovalo o lockdowne od 1. novembra. Ako tvrdí, chyba bola aj v absencii testovania. „Netestovali sme deti, zamestnávateľov. Mohli sme tak znížiť silu vírusu,“ uviedol.

Podľa Rašiho sa mali vypočuť odborníci. „Som presvedčený, že to, čo navrhovali odborníci, sa malo akceptovať tak, ako navrhovali.“ Krajčí si nemyslí, že sa lockdown skončí do Vianoc. „Tváriť sa, že to prejde za dva týždne, nie je správne,“ dodal s tým, že situácia je veľmi vážna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko