Na hlavný obsah

Kto si túto sezónu zalyžuje? Strediská otvárajú, platia prísne obmedzenia

Na zjazdovkách platí režim OP.

S obmedzeniami štartuje aj lyžovačka. Na zjazdovky môžu ísť zaočkovaní a tí, čo covid prekonali za uplynulých 180 dní. Veľké tatranské strediská spúšťajú lyžovačku v sobotu (11. 12.), na Donovaloch sa lyžovalo už v piatok (10. 12.)

Menšie a obecné strediská nedokážu na zmeny a uvoľnenie režimu reagovať tak rýchlo. Ratraky robia posledné úpravy na svahoch a lanovkári testovacie jazdy tak, aby bolo v sobotu ráno všetko pripravené.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Lyže už na nohách, pomaličky skúšame. Uvidíme ako to pôjde. Máme lyžiarsku školu a požičovňu a penzión v Smokovci, takže to berieme veľmi opatrne, ale pripravujeme sa,“ hovorí Adriana Tomková, majiteľka lyžiarskej školy.

„Čakali sme čo bude, kedy sa čo a ako vyfarbí, ale do poslednej chvíle človek nevedel čo bude,“ upozorňuje Michal Tomko, lyžiarsky inštruktor.

Vo Vysokých a v Nízkych Tatrách sa bude lyžovať zatiaľ na Štrbskom plese a v Jasnej. V štvormiestnej kabínke môže byť iba jeden lyžiar. Vleky a lanovky fungujú len v režime OP, teda pre očkovaných a tých, ktorí covid prekonali. Skipasy predávajú len tým, ktorí sa preukážu dokladom, že podmienky spĺňajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko