Na hlavný obsah

Lavína vo Veľkej Fatre zabila najmenej jedného človeka

Zasypala dvoch mužov.

Lavína, ktorá sa spustila v pondelok (13. 12.) vo Veľkej Fatre, si vyžiadala minimálne jednu obeť. Informovala o tom Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air-Transport Europe na sociálnej sieti.

Masa snehu sa uvoľnila v oblasti Suchej doliny, medzi vrchmi Ostredok a Krížna. „Záchranári na miesto postupne vyviezli 13 horských záchranárov a 5 psov. Do terénu bol vysadený aj jeden lekár leteckých záchranárov,“ uviedla záchranná služba. Lavína zasypala dvoch mužov.

Jedného z nich sa podarilo nájsť po viac ako dvoch hodinách, ten už však nejavil žiadne známky života, lekár na mieste v prípade 46-ročného muža len konštatoval úmrtie. Druhého sa záchranárom zatiaľ nájsť nepodarilo.

V pátraní po zasypanom mužovi budú záchranári pokračovať v utorok (14. 12.), informovali o tom na sociálnej sieti. Do hľadania sa zapojí aj Letka Ministerstva vnútra SR.

„Záchranná akcia bola po zotmení prerušená, z dôvodu veľkého rizika pádu ďalších lavín a možnému ohrozeniu zasahujúcich záchranárov,“ konkretizovala dôvody prerušenia akcie Horská záchranná služba.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny