Na hlavný obsah

Lengvarský pripraví návrh, ktorý naplní požiadavky memoranda

Považuje ich za legitímne.

Lengvarský pripraví návrh, ktorý naplní požiadavky memoranda
Na snímke minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Foto: RTVS

S požiadavkou vytvoriť najskôr viac ambulancií schopných poskytnúť lepšiu zdravotnú starostlivosť a až potom sa zameriavať na reformu nemocníc, prišiel pred časom Banskobystrický samosprávny kraj.

K iniciatíve sa postupne pridali aj ďalšie kraje a taktiež lekári a primátori. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (OĽANO) považuje ich požiadavky za legitímne a sľubuje, že im vyhovie. O krokoch, ako zlepšiť slovenské zdravotníctvo rokoval na pôde Banskobystrického kraja.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Dohodli sme sa, že pripravíme legislatívny návrh, ktorý bude ešte neskôr odkonzultovaný, ktorý by garantoval to, čo iniciatíva požaduje,“ uviedol s tým, že sa zhodli na všetkých bodoch memoranda.

„Pripravíme návrhy tak, aby sa za tých 12 mesiacov stihlo to, čo sa požaduje,“ doplnil.

„Pán minister nás vypočul, pripraví legislatívny návrh, ktorý bude garantovať, pre obyvateľov to, že keď bude dochádzať ku zmenám v nemocniciach, tak bude zabezpečené to, že ambulantný sektor už bude pri živote a bude schopný liečiť pacientov,“ povedal podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter.

Nemocniční lekári majú obavy zo zrušenia 11 000 lôžok, čo predstavuje 38 percent akútnych nemocničných lôžok.

„Stále sa tu hovorí o nejakom rušení. My nejdeme nič rušiť, funkčné veci budú zachované tak, aby tá dostupnosť bola zachovaná, prípadne vylepšená a bavíme sa o všetkých sektoroch,“ reagoval Lengvarský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko