Na hlavný obsah

Lengvarský vysvetľoval reformu zdravotníctva v Levoči a Prešove

Nemocnice uistil, že sa rušiť nebudú.

Z reformy nemocníc majú obavy zdravotníci aj samosprávy. Týka sa aj zariadení v Levoči a Prešove. V pondelok (27. 12.) ich navštívil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO). Vysvetlil im, ako bude reforma v praxi vyzerať.

Vedenie levočskej nemocnice dnešná návšteva ministra zdravotníctva upokojila. Lengvarský ho presvedčil, že s touto nemocnicou do budúcna počítajú a majú s ňou veľké plány.

“Bavili sme sa o tom pred celým osadenstvom, pred primármi, vedúcimi sestrami a myslím si že toto nám chýbalo k uspokojeniu,“ povedal riaditeľ levočskej nemocnice František Lešundák.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Toto dnešné stretnutie s pánom ministrom vyvrátilo akékoľvek pochybnosti o rušení tejto nemocnice, ba práve naopak,“ uviedol primátor Levoče Miroslav Vilkovský.

Už od utorka (28. 12.) sa môže v levočskej nemocnici zmeniť situácia v prípade náboru lekárov, či zdravotných sestier.

“Rozširovať sa bude starostlivosť psychiatrická. Tu je tá psychiatria veľmi silná, na veľmi dobrej úrovni. Hovoríme tu aj o veľmi veľkom oddelení, neurorehabilitácie s komplexnou zložkou starostlivosti o neurologického pacienta,“ priblížil Lengvarský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko