Na hlavný obsah

Mazurek musí za ohováranie zaplatiť lekárovi Sabakovi odškodné 20 000 eur

Rozhodol o tom súd v Kežmarku.

Mazurek musí za ohováranie zaplatiť lekárovi Sabakovi odškodné 20 000 eur
Na snímke vľavo infektológ Peter Sabaka a vpravo poslanec Milan Mazurek. Foto: TASR/koláž RTVS

Nezaradený poslanec Národnej rady SR Milan Mazurek musí zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi 20 000 eur ako odškodné za ohováranie. Ako informoval predseda hnutia Republika Milan Uhrík vo svojom profile na sociálnej sieti, Mazurek musí odškodné zaplatiť do troch dní.

Milan Mazurek sa v reakcii na verdikt súdu rozhodol podať trestné oznámenie za ohýbanie práva na sudcu Okresného súdu Kežmarok, ktorý rozhodol o odškodnom.

Vo svojom profile na sociálnej sieti skonštatoval, že „sudca zneužil predbežné neodkladné opatrenie, aby v expresnom čase mohol vydať svoj šialený rozsudok bez súdu a bez mojej možnosti sa efektívne brániť“.

Infektológ Kliniky infektológie a geografickej medicíny LF UK a UNB Peter Sabaka uviedol 29. októbra na sociálnej sieti, že sa rozhodol brániť súdnou cestou proti ohováraniu.

„Považujem totiž za neprípustné, ak sa zdravotník a učiteľ stane terčom nepravdivého ohovárania v záujme politického boja. Obzvlášť, ak nepravdy takto šírené môžu podkopávať naše snahy v boji s pandémiou,“ dodal. Podľa medializovaných informácií žiadal od Uhríka a Mazureka 48 000 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko