Na hlavný obsah

Ministerstvo preplatí rodičom v hmotnej núdzi poplatky za školské kluby detí

Na výzvu je vyčlenených viac ako 2,6 milióna eur.

Ministerstvo preplatí rodičom v hmotnej núdzi poplatky za školské kluby detí
Dvere označujúce školský klub detí na škole v Považskej Bystrici. Foto: TASR

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR preplatí cez výzvu rodičom v hmotnej núdzi poplatky za školské kluby detí (ŠKD). Ide o ďalšiu z investícií z Plánu obnovy.

Na výzvu je vyčlenených viac ako 2,6 milióna eur a prihlásiť sa do nej je možné do 17. januára 2022. Informoval o tom minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

„Snažíme sa nájsť všetky spôsoby ako pomôcť všetkým deťom na školách. Už po tretí raz sme spustili projekt doučovania. Vyhlásili sme výzvu na pomocných vychovávateľov v materských školách. Teraz spúšťame aj podporu ŠKD. Takto chceme v školstve zachytiť čo najviac detí a pomôcť im, aby sa im v škole lepšie darilo,“ uviedol šéf rezortu školstva.

Do výzvy sa môžu zapojiť všetky základné školy, špeciálne základné školy či spojené školy, ktoré majú organizačnú zložku základná škola a prevádzkujú školský klub detí. „Žiadateľ môže získať na jedného žiaka za mesiac kompenzáciu vo výške 15 eur,“ informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Podľa slov ministerstva ide o poslednú výzvu v tomto roku, ktorú pripravilo a vyhlásilo ministerstvo v oblasti regionálneho školstva z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Rezort školstva vyčlenil z Plánu obnovy aj prostriedky na dve ďalšie výzvy. Ide o výzvu na pomocných vychovávateľov do materských škôl a výzvu na preplatenie doučovania na základných a stredných školách. Školy sa do obidvoch výziev môžu zapojiť do 10. januára 2022.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko