Na hlavný obsah

Miroslav Výboh má dlhodobo trvalý pobyt v zahraničí, reaguje jeho advokát

Obvinený podnikateľ sa objavil na fotografii z Dubaja v spoločnosti jazdca F1.

Miroslav Výboh má dlhodobo trvalý pobyt v zahraničí, reaguje jeho advokát
Na snímke obvinený podnikateľ Miroslav Výboh. Foto: SITA

Podnikateľ Miroslav Výboh – obvinený v kauze Mýtnik III – sa dlhodobo zdržuje a podniká v zahraničí, o čom sú orgány činné v trestnom konaní informované. Uvádza sa to v stanovisku, ktoré RTVS zaslal obhajca Výboha Ladislav Smejkal.

Pozornosť na Slovensku vzbudila fotografia, na ktorej sa obvinený podnikateľ, na ktorého je vydaný medzinárodný a európsky zatykač, nachádza v Dubaji v spoločnosti jazdca formuly 1 Charlesa Leclerca.

„Ako sme už v minulosti opakovane komunikovali, náš klient má viac ako 10 rokov trvalý pobyt v Monaku a 5 rokov prechodný pobyt v Dubaji. Dlhodobo sa tak zdržuje a podniká v zahraničí. Orgány činné v trestnom konaní sú o pobyte nášho klienta oficiálne informované a naposledy sme informáciu pobytu klienta komunikovali pri opätovnom návrhu jeho vypočutia cez telemost, čo OČTK neumožnili.  Miesto pobytu a podnikania nášho klienta je známe aj všetkým advokátom, ktorí majú prístup do vyšetrovacieho spisu a rovnako tak skupine novinárov, ktorý sa na jeho pôsobenie v Dubaji v minulosti niekoľkokrát verejne pýtali,“ uviedol Výbohov obhajca.

„Miroslav Výboh sa neskrýva ani nevyhýba trestnému konaniu. Pri vydávaní medzinárodného zatykača však súd vôbec neskúmal, či je jeho vydanie dôvodné, teda či nie je Miroslav Výboh oficiálnym rezidentom iného štátu a či vôbec žije v Slovenskej republike. Pokiaľ by tak urobil, medzinárodný zatykač na nášho klienta by nevydal, nakoľko to za spomínaných podmienok Trestný poriadok Slovenskej republiky neumožňuje,“ tvrdí ďalej obhajoba.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko