Na hlavný obsah

MS v hokeji juniorov sa nedohrajú, dôvodom je koronavírus

Skontumovali sa už tri zápasy vrátane stretnutia Slovákov s Rusmi.

MS v hokeji juniorov sa nedohrajú, dôvodom je koronavírus
Ilustračné foto zo zápasu USA - Slovensko na MS hokejistov do 20 rokov. Foto: TASR/AP

Majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov v hokeji 2022, ktoré sa konajú v kanadských mestách Edmonton a Red Deer, sa po pozitívnych testoch na koronavírus v reprezentáciách USA, Českej republiky a Ruska nedohrajú. Informoval o tom renomovaný server The Athletic.

„Riaditeľstvo turnaja Medzinárodnej federácie ľadového hokeja (IIHF) zrušilo zvyšok Majstrovstiev sveta juniorov 2022 po tom, čo sa v stredu vo viacerých krajinách objavili pozitívne testy na COVID-19,“ uvádza server odvolávajúci sa na svoje zdroje zo zákulisia turnaja.

Informáciu zakrátko potvrdila aj IIHF oficiálnym vyhlásením. „Na základe odporúčania lekárskej skupiny turnaja a lekárskej komisie IIHF Rada IIHF rozhodla, že z dôvodu pokračujúceho šírenia COVID-19 a variantu omikron budú Majstrovstvá sveta juniorov 2022 IIHF zrušené, aby sa zabezpečilo zdravie a bezpečnosť všetkých účastníkov,“ uviedla federácia.

Ako prví zaznamenali koronavírus vo svojom tíme Američania, ktorí v utorok (28. 12.) kontumačne prehrali nad Švajčiarskom 0:1, rovnaký osud postihol v stredu (29. 12.) výbery Českej republiky a Ruska, ktoré museli body kontumačne odovzdať Fínsku, resp. Slovensku.

Zápas Slovákov sa mal hrať v stredu od 22.30 h v Red Deere.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport