Na hlavný obsah

Muž ukradol v Bratislave taxík a jazdil s ním, kým ho nezadržala polícia

Dychová skúška ukázala, že bol pod vplyvom alkoholu.

Muž ukradol v Bratislave taxík a jazdil s ním, kým ho nezadržala polícia
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vo štvrtok (30. 12.) neznámy páchateľ odcudzil v Bratislave neuzamknuté vozidlo taxislužby. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Policajti začali po vozidle pátrať, pričom v okolí Patrónky, konkrétne na križovatke ulíc Brnianska a Mlynská Dolina, spozorovali muža snažiaceho sa zastaviť iné vozidlo.

„Policajti v blízkosti tohto muža, ktorý javil známky požitia omamných a psychotropných látok alebo alkoholu, spozorovali aj vozidlo s označením taxislužby zodpovedajúce popisu,“ poznamenal Szeiff.

Na mieste polícia zistila, že ide o odcudzené vozidlo taxislužby, ktoré bolo zaparkované na nespevnenej ploche na trávniku.  „Na mieste sa nachádzal aj svedok udalosti, ktorý uviedol že vodič, 30-ročný muž, ktorý chcel zastaviť iné vozidlo, od neho požadoval mobilný telefón na účel privolania odťahovej služby,“ priblížil hovorca bratislavskej krajskej polície.

Pri komunikácii sa 30-ročný muž na mieste správal rozrušene a chcel z miesta odísť. „Policajti ho na mieste obmedzili na osobnej slobode a podrobili dychovej skúške,“ uviedol Szeiff s tým, že tá skončila s výsledkom 0,85 miligramu na liter alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,77 promile.

Zároveň zistili, že muž má súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti ho eskortovali na príslušné policajné oddelenie.

„Poverený príslušník Odboru železničnej polície v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodal policajný hovorca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko