Na hlavný obsah

Na Kysuciach môžu začať stavať privádzač. Ako to ovplyvní tamojšiu dopravu?

Kamióny nebudú musieť ísť cez mesto.

Na Kysuciach sa môže začať stavať privádzač medzi Brodnom a Kysuckým Novým Mestom. Národná diaľničná spoločnosť rok po vyhlásení súťaže podpísala zmluvu s víťazom tendra – spoločnosťou Metrostav DS.

Množstvo kamiónov po dostavbe privádzača nebude musieť ísť cez mesto. Iba pri najväčšej spoločnosti z priemyselnej zóny to znamená asi o 100 kamiónov denne menej. Počas výstavby sa však očakáva ešte väčšia záťaž miestnych ciest.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Čo môžem ale sľúbiť, že vždy budeme komunikovať s príslušnými úradmi a akékoľvek obmedzenia, ktoré budú, sa budeme snažiť realizovať práce v iných termínoch, aby sme ten dosah čo najviac obmedzili,“ povedal predseda predstavenstva Metrostav DS Pavol Hrúzik.

Privádzač budú istý čas stavať aj počas rekonštrukcie mostov na ceste prvej triedy. Následne sa dá očakávať ďalšie zhoršenie už dnes zlej dopravnej priepustnosti na hlavnom ťahu Čadca-Žilina.

„Preto sme veľmi uvítali aj tú ochotu ministerstva, aj železníc posilniť vlakové spojenia. My to vnímame aj keby sme chceli posilniť autobusové spoje je to zbytočné, lebo naozaj stoja v zápchach,“ hovorí predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová (OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny