Na hlavný obsah

Na letisku v Bogote zatkli dvoch Nemcov. Chceli prepašovať pavúkovce a šváby

Zvieratá našli v 210 plastových nádobách.

Na letisku v Bogote zatkli dvoch Nemcov. Chceli prepašovať pavúkovce a šváby
Ilustračné foto. Foto: ČTK/AP

Úrady v Kolumbii zadržali viac ako 300 pavúkov, škorpiónov a švábov, ktoré boli pašované do Európy. Ako uviedol web euronews.com s odvolaním sa na kolumbijské úrady, zvieratá našli v 210 plastových nádobách na medzinárodnom letisku El Dorado v Bogote.

Celkovo natrafili na 232 tarantúl, deväť pavúčích vajec, 67 švábov a jedného škorpióna so siedmimi potomkami. Podľa kolumbijských úradov ich chceli nelegálne prepašovať do nemeckého Berlína.

Zvieratá prevážali v kufri dvaja nemeckí občania, ktorí tvrdili, že ich berú na vedecké účely. Obe osoby zatkli pre podozrenie z prevozu takýchto zvierat bez potrebných povolení. Pavúky, šváby a škorpióny medzitým premiestnili do špeciálneho zariadenia.

Obchodníci s voľne žijúcimi zvieratami sa často pokúšajú prepašovať rôzne druhy do zahraničia práve cez hlavné mesto Kolumbie. V septembri úrady skonfiškovali 3493 žraločích plutiev, čo zodpovedá 900 až 1000 žralokom, ktoré mali byť ilegálne prepravené do Hongkongu zo spomenutého letiska El Dorado. V októbri 2018 zasa na ceste do juhokórejského Soulu objavili 23 tarantúl ukrytých v niekoľkých krabiciach s obilninami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet