Na hlavný obsah

Nemecko zaradilo Britániu na zoznam krajín s vysokým rizikom nákazy covidom

V praxi to znamená prísne cestovné obmedzenia.

Nemecko zaradilo Britániu na zoznam krajín s vysokým rizikom nákazy covidom
Na ilustračnej snímke žena s rúškom kráča ulicami Londýna. Foto: TASR/AP

Nemecko v sobotu (18. 12.) zaradilo Britániu na svoj zoznam oblastí s rozšírením variantov koronavírusu SARS-CoV-2, čo bude znamenať prísnejšie cestovné obmedzenia. V noci na nedeľu (19. 12.) o tom informovala agentúra AFP.

Cestovné obmedzenia

Zmena nadobudne platnosť o polnoci z nedele na pondelok (20. 12.) a v praxi bude znamenať, že ľudia prichádzajúci do Nemecka z Británie budú musieť dodržiavať dvojtýždňovú karanténu bez ohľadu na to, či sú zaočkovaní alebo či prekonali covid, uviedol Inštitút Roberta Kocha (RKI), ktorý je podriadený spolkovému ministerstvu zdravotníctva. Túto karanténu nebude možné skrátiť.

Aj preto Nemecko zaradilo Britániu, Severné Írsko, ostrov Man a Normanské ostrovy na 14 dní do kategórie oblastí s veľmi vysokým rizikom nákazy.

Okrem karanténneho opatrenia budú môcť do Nemecka z Británie prísť len nemeckí štátni príslušníci alebo cudzinci s pobytom v Nemecku. Toto pravidlo platí pre prepravu všetkými dopravnými prostriedkami. Testu PCR sa budú musieť podrobiť  všetky osoby cestujúce do Nemecka.

Opatrenia na obmedzenie vstupu cestujúcich zo Spojeného kráľovstva prijalo aj niekoľko ďalších európskych krajín vrátane Francúzska.

Nemecké úrady medzitým medzi „vysokorizikové“ zóny, čo o stupeň nižšie ako v prípade Spojeného kráľovstva, zaradili zaradili Francúzsko a Dánsko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet