Na hlavný obsah

Nestlačil som spúšť zbrane, hovorí Baldwin

Nemá tušenie, ako sa ostrý náboj dostal na nakrúcanie.

Alec Baldwin počas interview
Americký herec Alec Baldwin počas interview počas interview pre ABC.Foto: SITA/AP
Foto: SITA/AP

Americký herec Alec Baldwin v rozhovore, ktorý vo štvrtok (2. 12.) odvysiela televízia ABC, povedal, že nestlačil spúšť na zbrani, ktorú držal pri nakrúcaní filmu Rust. Strela z tejto zbrane usmrtila kameramanku Halynu Hutchinsovú. Televízia v stredu (1. 12.) zverejnila ukážky z interview.

„Nestlačil som spúšť,“ povedal Baldwin. „Nikdy by som nenamieril zbraň proti niekomu a nestlačil spúšť. Nikdy,“ povedal herec, ktorý hral vo filme hlavnú úlohu a bol tiež jeho producentom.

Ide o prvý Baldwinov televízny rozhovor od 21. októbra, kedy sa stalo nešťastie pri nakrúcaní westernu v Novom Mexiku.

Členovia filmového štábu podľa vyšetrovateľov Baldwinovi povedali, že nie je nebezpečné zaobchádzať so zbraňou. Vyšetrovatelia sa stále snažia zistiť, ako je možné, že v zbrani bol ostrý náboj.

V ukážke z interview pre ABC Baldwin hovorí pohnutým hlasom a rozplače sa, keď hovorí o kameramanke Hutchinsovej. Pri nešťastnom incidente postrelil Baldwin do ramena aj režiséra Joela Souzu.

Na otázku, ako sa ostrý náboj dostal na nakrúcanie, Baldwin odpovedal, že „nemá tušenie“. „Niekto dal do zbrane ostrý náboj – guľku, ktorá tam ani nemala čo robiť,“ povedal.

Podľa vyšetrovateľov pri nakrúcaní filmu Rust nebolo všetko v poriadku, čo sa týka zaobchádzania so zbraňami. Je podľa nich príliš skoro na to určiť, či v tomto prípade podajú žalobu.

Pre neúmyselné zastrelenie Hutchinsovej ale už čelí civilným žalobám týkajúcim sa zodpovednosti za toto nešťastie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet