Na hlavný obsah

Nitra sa v dlhotrvajúcom spore dohodla na mimosúdnom vyrovnaní, vraj je to výhodné

Tento názor však nemajú všetci.

Nitra zaplatí stavebnej spoločnosti Strabag 265 000 eur ako mimosúdne vyrovnanie za roky trvajúci spor. Napojenie priemyselného parku na rýchlostnú cestu R1 pred siedmimi rokmi žiadali stavbári preplatiť od mesta. Bývalé vedenie to odmietlo, kauza tak smerovala pred súd. Podľa radnice je mimosúdna dohoda výhodná.

Za výstavbu križovatky s rýchlostnou cestou zaplatila stavebná spoločnosť asi o 600 000 eur viac, ako pôvodne predpokladala, sumu aj s úrokmi žiadala od mesta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Zatiaľ čo bývalé vedenie Nitry zaplatiť odmietalo, to súčasné malo iný názor a rozhodlo sa spor vyrovnať mimosúdne, a teda zaplatiť spoločnosti 265 000 eur.

Primátor Marek Hattas však dohodu ešte pred letom odsúhlasil bez predchádzajúceho vedomia zastupiteľstva, za čo ho napomenula aj prokuratúra. Mestskí poslanci si na rozhodnutie nechali čas. Po šiestich mesiacoch a desiatkach hodín rokovaní postup primátora napokon odobrili.

„Je to kompromis, je to dohoda medzi mestom Nitra a stavebnou firmou a je to pre mesto Nitra veľmi výhodná ponuka,“ vyhlásil poradca pre komunikáciu Nitry Henrich Varga.

Tento názor však nemajú všetci. Na rokovanie sa totiž dostala aj analýza, ktorú dal vypracovať bývalý prednosta radnice. Tá v prípade súdneho sporu hovorí v prospech mesta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny