Na hlavný obsah

Obvineného podnikateľa Mitríka budú stíhať na slobode

Vyšetrovanie NAKA v NDS pokračuje.

Synovec predsedu kontrolného úradu neskončil za mrežami. Obvinený Pavol Mitrík s ďalšími tromi podnikateľmi zostanú na slobode. Najvyšší súd podľa pondelňajšieho (13. 12.) rozhodnutia nemá obavu, že by mohli ovplyvňovať svedkov. Zatkli ich koncom novembra, NAKA vyšetruje šafárenie v Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

Štvorica mužov, ktorí sú podľa polície súčasťou organizovanej skupiny, už má za sebou jedno rozhodovanie o svojej slobode. Pred vyše týždňom odišli zo súdu v Pezinku bez pút, prokurátor s tým nesúhlasil.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vzhľadom na prepojenia osôb som mal za to, že hrozí obava, že sa budú navzájom ovplyvňovať vo svojich výpovediach, a tým mariť dokazovanie, ktoré tu bude značne rozsiahle,“ uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Martin Tamaškovič.

Pre šafárenie v NDS celkovo obvinili 9 ľudí. Sú medzi nimi aj bývalí manažéri štátnej firmy. Polícia vyšetruje machinácie so zákazkami, prevažne pri výstavbe protihlukových stien na diaľnici D1. Tie realizovali spriaznené firmy.

NAKA vyšetruje štátnu firmu dlhodobo. Tentoraz ide o machinácie so zákazkami od roku 2017. Zatiaľ je vyčíslená škoda minimálne 700 000 eur

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko