Na hlavný obsah

Odchod zo strany Za ľudí bol správny krok, uviedla Kolíková

Spoluprácu s klubom SaS neľutuje.

Odchod zo strany Za ľudí bol správny krok, uviedla Kolíková
Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková. Foto: TASR

Odchod zo strany Za ľudí považuje ministerka spravodlivosti Mária Kolíková za správny krok. Svoje rozhodnutie stať sa súčasťou ministerského klubu SaS neľutuje. Kolíková to uviedla pre TASR pri hodnotení končiaceho sa roka.

„Určite žiadny rozchod sa nedá hodnotiť ako pozitívny. Rozchod ľudí a vzťahov vždy zanechá bolestivú stopu. Myslím si však, že to bolo správne rozhodnutie,“ skonštatovala Kolíková.

V strane sa cíti dobre

Podľa ministerky bolo dôležité vyčistiť vzájomné vzťahy a urobiť priestor pre stranu Za ľudí, aby si našla vlastnú cestu. „Posunuli sme sa ďalej, o krok bližšie k spolupráci so stranou SaS a treba povedať, že aj napriek krátkej spolupráci sa v tejto strane cítim dobre,“ dodala ministerka.

Kolíková začiatkom septembra spolu s členmi jej frakcie v rámci Za ľudí oznámila odchod zo strany. Odchádzajúci poslanci sa stali súčasťou klubu SaS. Strana SaS zároveň žiadala zotrvanie Kolíkovej vo funkcii ministerky spravodlivosti.

S rozdelením postov v koalícii po prestupe Kolíkovej nie je spokojný minister financií Igor Matovič (OĽANO). Tvrdí, že SaS ignoruje koaličnú zmluvu vo veci prerozdelenia ministerských postov a stolička ministra spravodlivosti nepatrí Kolíkovej, ale strane Za ľudí. 

Podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) sa koalícia dohodla, že sa tomuto problému bude venovať, keď vyrieši pandémiu a reformy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko