Na hlavný obsah

Ovečkin vyrovnal ligový rekord, Fehérváry odohral viac ako 21 minút

Slovenský obranca patril medzi najvyťaženejších na ľade.

Ovečkin vyrovnal ligový rekord, Fehérváry odohral viac ako 21 minút
Na snímke ruský hokejista Alexander Ovečkin, v NHL hrajúci sa Washington Capitals. Foto: TASR/AP

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehrali v noci na štvrtok (16. 12.) v zámorskej NHL na ľade Chicaga 4:5 po predĺžení. Kapitán hostí Alexander Ovečkin otvoril skóre v 24. minúte a strelil už svoj 274. gól v presilovke, čím vyrovnal ligový rekord Davea Andreychuka.

Capitals prehrávali v závere 3:4, no tri sekundy pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Conor Sheary a poslal zápas do predĺženia. V ňom uspeli Blackhawks, keď o ich víťazstve rozhodol v 62. minúte obranca Caleb Jones, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne.

Alex DeBrincat pomohol k triumfu Chicaga dvomi presnými zásahmi, Ovečkin, Sheary a Lars Eller mali v drese Washingtonu bilanciu 1+1.

Do zostavy „Caps“ sa vrátil elitný švédsky center Nicklas Bäckström, ktorý vynechal úvodných 28 zápasov pre problémy s bedrovým kĺbom, v sezónnej premiére si pripísal asistenciu.

Fehérváry odohral 21:17 minút, vyslal jednu strelu na bránku, rozdal tri bodyčeky, pripísal si dve trestné minúty a zaznamenal aj plusový bod.

Trápiaca sa Arizona podľahla New Yorku Rangers 2:3 a utrpela šiestu prehru v sérii. Kaapo Kakko sa podieľal na víťazstve „jazdcov“ dvomi gólmi, Chris Kreider nazbieral tri asistencie, Mika Zibanejad mal gól a asistenciu.

V ďalšom zápase si Anaheim poradil doma s nováčikom zo Seattlu 4:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport