Na hlavný obsah

Pandémia v Česku spomaľuje. Ubúda počet nových prípadov i úmrtí

V Česku je plne zaočkovaných zhruba 6,6 milióna ľudí.

Pandémia v Česku spomaľuje. Ubúda počet nových prípadov i úmrtí
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/Radek Petrášek

V nedeľu (19. 12.) v Českej republike zaznamenali 3 740 prípadov ochorenia COVID-19, čo je takmer o desatinu menej ako pred týždňom. Ide o najnižší nedeľný nárast počtu infikovaných od 7. novembra. Vyplýva to z údajov na webovej stránke ministerstva zdravotníctva.

Klesá aj počet hospitalizácií a úmrtí. Za posledný týždeň klesol počet ľudí, ktorí skončili v nemocnici s covidom, takmer o štvrtinu na 4 568. Z toho 838 ľudí je vo vážnom stave. Do 15. decembra bolo úmrtí ľudí s covidom viac ako sto denne, ale v posledných dňoch sa ich počet pohybuje v desiatkach.

Nárast počtu infekcií koronavírusom sa približne od začiatku decembra postupne znižuje. Následne začali klesať aj počty hospitalizácií. Ich počet klesá už takmer dva týždne. Podobne klesá aj počet ľudí hospitalizovaných s covidom, ktorí sú vo vážnom stave. Začiatkom decembra bolo v nemocnici stále viac ako 1 100 vážne chorých pacientov.

Od začiatku epidémie v krajine zaznamenali celkovo viac ako 2,4 milióna prípadov tohto ochorenia. Celkovo zomrelo 35 288 ľudí s covidom. V Česku podali už viac ako 14,9 milióna dávok vakcíny a približne 6,6 milióna ľudí sa plne zaočkovalo. V nedeľu sa nechalo zaočkovať približne 21 500 ľudí, podobne ako pred týždňom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet