Na hlavný obsah

Pitva po úmrtí muža zistila v jeho tele metylalkohol

Polícia varuje občanov.

Pitva po úmrtí muža zistila v jeho tele metylalkohol
Na snímke muž nalieva destilát do pohára. Foto: TASR

Pri pitve muža z okresu Poltár sa zistila v organizme prítomnosť metylalkoholu, ktorý spôsobil smrť. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Polícia na základe zistených skutočností predpokladá, že v okrese Poltár sa môže vyskytnúť takýchto prípadov viac, keďže má podozrenie, že v regióne dochádza k nelegálnej výrobe alkoholu, ktorý obsahuje nebezpečné látky, ako je aj metylalkohol.

V piatok (11. 12.) v neskorých večerných hodinách bola vykonaná domová prehliadka v obci Ozdín, pri ktorej bolo nájdené zariadenie na výrobu liehu. „Zaistených bolo tiež viac ako 80 litrov čírej tekutiny, zatiaľ neznámeho pôvodu. Zaistená látka bola zaslaná na expertízne skúmanie,“ uvádza polícia.

Kriminalisti však týmto úkonom nekončia a chcú naďalej vykonávať ďalšie intenzívne pátranie.

„Nie je možné vylúčiť, že od nelegálneho výrobcu si nebezpečný alkohol mohlo zakúpiť viac ľudí a môžu byť v ohrození zdravia či života. Preto touto cestou dôrazne vyzývame občanov, ktorí si zadovážili alkohol, ktorý by mohol pochádzať z nelegálnej výroby, aby zvážili jeho konzumáciu,“ upozorňuje polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny