Na hlavný obsah

Po firemnom večierku v Nórsku zistili 13 hosťom variant omikron

Podľa rôznych správ bolo na večierku do 120 hostí.

Po firemnom večierku v Nórsku zistili 13 hosťom variant omikron
je nepravdepodobné, že by pokračujúci nárast počtu prípadov nákazy koronavírusom ohrozil zdravotnícke služby. Foto: TASR/AP

Firemný večierok v Nórsku viedol k prepuknutiu nákazy koronavírusom medzi účastníkmi, 13 z nich je infikovaných novým variantom omikron. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na sobotňajší (4. 12.) oznam Nórskeho zdravotníckeho úradu (FHI).

Celkovo po večierku v nórskom hlavnom meste Oslo zistili takmer 100 prípadov nákazy koronavírusom. Najprv nebolo jasné, či sa aj ostatní hostia infikovali nákazlivejším variantom omikron.

Podľa rôznych správ bolo na večierku do 120 hostí. Dvaja z nich údajne nedávno cestovali do Juhoafrickej republiky (JAR).

Nórsko v sobotu zaznamenalo 19 prípadov nákazy variantom omikron, vrátane štyroch ľudí, ktorí prišli do severskej krajiny z JAR. Práve tam tento variant zistili prvýkrát, a to 24. novembra, pripomenul FHI.

V škandinávskej krajine platia od piatka (3. 12.) prísnejšie pravidlá pre vstup na jej územie.

Ľudia prichádzajúci do Nórska musia podstúpiť test na koronavírus bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú zaočkovaní. Výnimky platia len pre pendlerov, zamestnancov leteckých spoločností a profesionálnych vodičov.

Sprísnené boli aj ďalšie opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19, predovšetkým na regionálnej úrovni. V krajine sa od jesene prudko zvyšujú počty infikovaných ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet