Na hlavný obsah

Podoba dresov slovenských hokejistov na ZOH 2022 je známa

V dvoch sadách dominujú tradičné slovenské farby.

Podoba dresov slovenských hokejistov na ZOH 2022 je známa
Na snímke dresy dresy hokejovej reprezentácie SR, v ktorých nastúpia na ZOH 2022. Foto: SZĽH

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v kooperácii s Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) predstavil v utorok (7. 12.) koncept dresov slovenskej hokejovej reprezentácie pre blížiace sa zimné olympijské hry (ZOH) 2022 v Pekingu i celý olympijský cyklus 2022 až 2026.

Na dresoch dominujú tradičné slovenské farby – biela, modrá a červená – zobrazené na čistých plochách za účelom ich vyniknutia. „Vzhľad dresu dotvára konzervatívny, no minimalistický dizajn. Hlavným prvkom je štátny znak Slovenskej republiky dominujúci na hrudi,“ opisuje SZĽH na svojom webe.

Nové dresy vyjdú v dvoch sadách – pri prvej dominuje biela farba, pri druhej zase tmavomodrá. „Konečný návrh zodpovedá presne vymedzeným pravidlám, ktoré definujú, čo musí obsahovať národný dres pre účely veľkolepých medzinárodných turnajov, akými sú práve ZOH 2022,“ uvádza ďalej zväz.

Slovenskí hokejisti v ére samostatnosti dosiaľ nikdy nechýbali v dejisku záverečného turnaja zimných olympijských hier a inak tomu nebude ani na budúcoročnej olympiáde. Historicky najlepším umiestnením SR je 4. miesto zo ZOH 2010 vo Vancouveri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport