Na hlavný obsah

Policajný zbor nejde proti zdravotníkom, reaguje na zadržanie záchranárov Mikulec

Ocenil, že sa postavili proti snahám urobiť zo zadržania politickú tému.

Policajný zbor nejde proti zdravotníkom, reaguje na zadržanie záchranárov Mikulec
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Policajný zbor SR nejde proti zdravotníkom, naopak, rieši a aj v minulosti riešil situácie, pri ktorých ich bolo potrebné chrániť pred fyzickými i verbálnymi útokmi počas vakcinácie, uviedol minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Skonštatoval, že dvojicu záchranárov policajti zadržali počas utorkového (14. 12.) protestu pred budovou parlamentu, pretože platí núdzový stav a zákaz zhromažďovania sa nad 6 osôb. Ako sa vyjadril, zákon musí platiť pre všetkých rovnako, hoci záchranári prišli poukázať na svoju situáciu pokojným a slušným spôsobom.

„Môžem všetkých ubezpečiť, že policajti by voči nikomu zo zdravotníkov nezasiahli, ak by takýmto pokojným a slušným spôsobom prišli vyjadriť svoj názor pred Národnú radu SR v čase, keď takýto zákaz neplatí. Som presvedčený, že táto situácia nebola príjemná ani príslušníkom Policajného zboru, ktorí na mieste zasahovali, o to viac, že zdravotníkov vnímame v tomto náročnom období ako pilier boja proti pandémii,“ priblížil Mikulec.

Ocenil, že záchranári situáciu zvládli „bez zbytočných drám“. Dodal, že si váži záchranárov aj pre ich postoj proti tomu, aby sa z ich zadržania stala politická téma. „Stále máme na Slovensku politikov, ktorí si percentá naháňajú len takýmto prízemným a úbohým spôsobom,“ mieni. Po zadržaní ponúkli právnu pomoc záchranárom Robert Fico a Robert Kaliňák (obaja Smer-SD), prezident Slovenskej komory záchranárov František Majerský, ktorý bol jedným zo zadržaných, na sociálnej sieti uviedol, že ponuku odmietli.

„Chcel by som všetkých zdravotníkov ubezpečiť, že od začiatku pandémie sme na jednej lodi a vo Vašej práci Vás podporujeme. Verím, že najbližšie obdobie prinesie aj priestor na riešenie Vašej situácie,“ ukončil Mikulec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko