Na hlavný obsah

Policajti dolapili lupičov, ktorí pri vlámačke napadli dôchodkyňu

Stíhať ich budú väzobne.

Policajti dolapili lupičov, ktorí pri vlámačke napadli dôchodkyňu
Neporiadok po lúpeži v dome v Maláši. Foto: Facebook - Polícia SR - Nitriansky kraj

Levickým policajtom sa podarilo dolapiť páchateľov lúpeže, ktorí sa v nočných hodinách vlámali do rodinného domu v Maláši v okrese Levice, kde žila 77-ročná dôchodkyňa. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

„Dve osoby vošli v noci násilím do rodinného domu a v tom ako ich 77-ročná domáca pani prekvapila, zhodili ju na podlahu, dali jej ruky za chrbát a pod hrozbou fyzického násilia požadovali od nej peniaze, pričom poškodenú aj viackrát fyzicky napadli. Po odcudzení peňaženky s dokladmi, ktorá sa nachádzala pod vankúšom z miesta odišli,“ opísala skutok polícia.

Páchateľov chytili krátko po skutku, počas vyšetrovania policajti tiež dokázali, že kradli aj transformátory, z ktorých demontovali medené káble a následne ho odpredávali do zberných surovín.

„Vyšetrovateľ PZ obvinil páchateľov z trestného činu lúpeže spáchaného na chránenej osobe a troch skutkov poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a následne spracoval podnet na ich väzobné trestné stíhanie,“ konštatovala polícia. Okresný súd následne rozhodol o ich stíhaní vo väzbe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny