Na hlavný obsah

Polícia bude na hraniciach kontrolovať dodržiavanie opatrení

Zaujímať ich bude najmä povinná karanténa.

Polícia bude na hraniciach kontrolovať dodržiavanie opatrení
Na snímke polícia spolu s vojakmi kontroluje hranice na slovensko - rakúskom hraničnom priechode Bratislava - Berg. Foto: TASR

Polícia bude vykonávať náhodné kontroly karanténnych povinností osôb po vstupe na územie Slovenska cez vnútorné hranice aj počas nasledujúcich dvoch sobôt, teda 11. a 18. decembra. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

„Polícia intenzívne kontroluje dodržiavanie protiepidemických opatrení. Maximálne využíva všetky dostupné sily a prostriedky prostredníctvom všetkých služieb Policajného zboru,“ povedala hovorkyňa s tým, že do kontrol sú zapojení aj policajti v civilnom oblečení.

Polícia dohliada aj na nerušený priebeh vakcinácie proti ochoreniu COVID-19. Podľa Bárdyovej sa policajti pri kontrolách zameriavajú predovšetkým na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb, najmä vstupy do nákupných stredísk, reštauračných zariadení, prevádzok a podobne.

Taktiež úzko spolupracujú s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva a poskytujú potrebnú súčinnosť pri kontrolnej činnosti dodržiavania nariadených opatrení. „Každý prípad nedodržania uznesení vlády SR, respektíve vydaných vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR posudzujú individuálne,“ uzavrela.

Doteraz skontrolovali desaťtisíce ľudí

Za uplynulý týždeň polícia skontrolovala viac ako 40 000 osôb. „Policajti zaznamenali 1 777 priestupkov a deliktov, ktoré boli riešené v súvislosti s dodržiavaním protiepidemiologických opatrení,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Policajti napomenuli 439 osôb, uložili 1 131 pokút, 67 prípadov postúpili na príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva a 140 prípadov je ešte v riešení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko