Na hlavný obsah

Polícia si posvietila na podnik, ktorý porušil protipandemické opatrenia

Ide o známy podnik v centre Bratislavy.

Polícia tento týždeň objavila už druhú prevádzku, ktorá bol a otvorená napriek zákazu. V centre Bratislavy na Partizánskej v piatok (17. 12.) po 22.00 h skontrolovala podnik, ktorý porušoval protipandemické opatrenia. Vo vnútri sedeli ôsmi hostia, ktorí popíjali alkoholické i nealkoholické nápoje. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Policajti tieto osoby poučili, že sú podozrivé zo páchania priestupku v zmysle zákona o civilnej ochrane obyvateľstva a vyzvali ich k zaplateniu blokovej pokuty. „Keďže pokutu odmietli zaplatiť, policajti ich oznámia príslušnému správnemu orgánu,“ uviedla polícia.

Policajti na mieste obmedzili na osobnej slobode zamestnankyňu podniku a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. „Do priestorov obvodného oddelenia Policajného zboru sa dostavil aj samotný majiteľ prevádzky, ktorý bol zo strany povereného príslušníka policajného zboru obmedzený na osobnej slobode. Obidve osoby boli po vypočutí a vykonaní potrebných úkonov prepustené na slobodu,“ doplnila polícia.

Podľa zverejnených fotografií má ísť o prevádzku Klub pod lampou. Teda rovnaký podnik, kde ešte v máji sedel aj poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) čím porušil vtedajší zákaz vychádzania. Následne sa vzdal postu podpredsedu parlamentu.

Polícia prípad ďalej vyšetruje ako porušenie povinnosti počas krízovej situácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko