Na hlavný obsah

Polícia zadržala dvoch protestujúcich záchranárov

Neuposlúchli výzvu policajtov.

Polícia zadržala dvoch protestujúcich záchranárov
Na ilustračnej snímke policajt. Foto: RTVS

Polícia zadržala dvoch záchranárov, ktorí prišli protestovať pred budovu Národnej rady SR.

Bratislavskí policajti zaznamenali pred budovou parlamentu zvýšený počet ľudí. „Tieto osoby boli opakovane zo strany hliadok vyzývané, aby sa z dôvodu vyhláseného núdzového stavu na území SR nezhromažďovali,“ píše polícia na sociálnej sieti.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) povedal, že ľudia neuposlúchli výzvu policajtov, preto boli predvedení na obvodné oddelene.

„Opakované výzvy policajtov osoby nerešpektovali a nakoľko na mieste odmietli zaplatiť blokovú pokutu, budú oznámené príslušnému Úradu verejného zdravotníctva,“ doplnila polícia.

Ako uvádza polícia „na mieste boli na osobnej slobode obmedzené dve osoby, a to z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu. Tie boli následne eskortované na príslušné policajné oddelenie“.

Podľa denníka Pravda má byť medzi zadržanými aj prezident Slovenskej komory záchranárov František Majerský.

V utorok (14. 12.) popoludní záchranári prišli pred budovu parlamentu „poďakovať“ poslancom i vláde za „neriešenie postavenia záchranárov a všetkých zdravotníkov, najmä za nenaplnené sľuby o skokovitom zvyšovaní miezd zdravotníkov v roku 2022, ktoré mali stabilizovať personál po pandémii a vyrovnať sa okolitým krajinám“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko