Na hlavný obsah

Pracovisko Špecializovaného trestného súdu zostane v Banskej Bystrici

Uviedol to predseda ŠTS Ján Hrubala.

Pracovisko Špecializovaného trestného súdu zostane v Banskej Bystrici
Na snímke predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala. Foto: TASR

Presun celého Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) do Pezinka a zrušenie jeho pracoviska v Banskej Bystrici neprichádza do úvahy ani v strednodobom časovom horizonte. Pre TASR to uviedol predseda ŠTS Ján Hrubala.

„Dôvod je jednoduchý. Každý z nás pojednáva v priemere polovicu našich pracovných dní. Samozrejme, práca sudcu je nielen o pojednávaní, ale aj o štúdiu spisu a písaní rozhodnutí, musíme však mať kde pojednávať,“ priblížil Hrubala. Budovu v Pezinku podľa jeho slov nevedia „nafúknuť“ a zatiaľ ani prestavať spôsobom, že by tam bolo osem pojednávacích priestorov.

„Dnes sú štyri v Pezinku a tri v Banskej Bystrici, kde bez problémov vieme pojednávať aj v priestoroch budovy Ústavu Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktorá je oproti súdu. Osvedčila sa aj spolupráca s Justičnou akadémiou v Pezinku, ktorá nám v prípade potreby ‚požičiava‘ veľkú sálu,“ dodal šéf ŠTS.

Vlani presunuli rozhodovanie o väzbách z Banskej Bystrice do Pezinka. „Nebolo to prioritne o tom, že je v Pezinku sídlo súdu, i keď týmto presunom sa zjednodušila aj logistika celého procesu. Išlo hlavne o rozšírenie počtu službukonajúcich sudcov a aj o ich prirodzenú obmenu – nie preto, že by to ‚starí bystrickí sudcovia‘ robili zle, ale preto, lebo to niektorí robili už viac ako desaťročie,“ podotkol Hrubala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko