Na hlavný obsah

Premiér a minister zdravotníctva odštartovali očkovaciu kampaň

Kampaň sa začala vo viacerých mestách.

Premiér a minister zdravotníctva odštartovali očkovaciu kampaň
Na snímke predseda vlády Eduard Heger ako administratívny pracovník očkovacieho tímu. Foto: TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) odštartovali očkovaciu kampaň Darujme si Vianoce v Ivachnovej v okrese Ružomberok.

„Každý, kto dnes prišiel, prispel k tomu, aby Vianoce boli lepšie a aby mohla byť zdravotná starostlivosť poskytnutá pre kohokoľvek s inými diagnózami,“ zdôraznil premiér.

Ako dodal, v rámci odštartovania kampane sa v sobotu (11. 12.) do Ivachnovej prišlo zaočkovať 62 ľudí. „Veľmi ma potešilo, že prišli prvoočkovanci, lebo každý kto prehodnotí svoj názor a dá sa zaočkovať, má nesmiernu cenu v zápase s pandémiou,“ napísal na sociálnej sieti.

Podľa premiéra je dôležité, aby sme si takú dôveru, akú máme voči vakcínam, ktorými sa u nás očkuje roky, vybudovali aj voči vakcíne proti ochoreniu COVID-19.

Minister zdravotníctva ocenil aktivitu Žilinského samosprávneho kraja, ktorý prostredníctvom projektu VakciZuzka očkuje obyvateľov kraja priamo v ich obciach.

„Čím viac obyvateľov sa dá v rámci kampane zaočkovať, tým lepšie. Už pred niekoľkými mesiacmi som komunikoval, že 60-percentná zaočkovanosť by bola super. Momentálne sme na zhruba 50 percentách, ak to bude 60, budem veľmi spokojný,“ doplnil minister.

Zapojil sa aj minister hospodárstva

Do celoslovenskej kampane Darujme si Vianoce sa zapojil aj Bratislavský samosprávny kraj. Veľkokapacitné očkovacie centrum Bratislavského kraja na Národnom futbalovom štadióne (NFŠ) navštívil v sobotu (11. 12.) doobeda podpredseda vlády a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). V poobedňajších hodinách ho zasa navštívi minister životného prostredia SR Ján Budaj (OĽANO).

„Bratislavský samosprávny kraj (BSK) eviduje záujem o očkovanie, postupne rastie. Dnes by sa na NFŠ malo zaočkovať približne 2 500 ľudí,“ povedala Lucia Forman s tým, že sa ľudia očkujú najmä treťou dávkou proti ochoreniu COVID-19.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko