Na hlavný obsah

Premiér: Darmo budete vyzývať na očkovanie, ak sa sami nezaočkujete

Heger vyzval lídrov opozície k zodpovednosti.

Premiér: Darmo budete vyzývať na očkovanie, ak sa sami nezaočkujete
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger. Foto: TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyzval v piatok (3. 12.) lídrov opozície, aby sa dali zaočkovať a správali sa zodpovedne.

Uviedol, že najväčšou slabinou koalície je komunikácia. Politikov vyzýva, aby hľadali, nachádzali a mali jednotu. Ako povedal, pandémia je náročná a politici by nemali ľuďom pridávať. „Ale to platí aj pre opozíciu,“ dodal.

Opozíciu vyzval, aby sa správala ako v iných krajinách a členovia sa dali zaočkovať. „Darmo budete vyzývať na očkovanie, ak sa nedáte sami zaočkovať.“ Od opozičných lídrov žiada, aby išli príkladom pre voličov a prispeli k zdraviu občanov.

Dohoda o povinnom očkovaní neexistuje

Premiér povedal, že konzílium odborníkov v sobotu (4. 11.) vyhodnotí pandemickú situáciu a ak by malo prísť uvoľňovanie, prichádzajú do úvahy očkovaní a ľudia, ktorí prekonali covid.

Ako by sa mali opatrenia uvoľňovať nepovedal. Čaká na to, čo povedia odborníci. „Kedy a ako, tak to nechajme na zajtrajšie zhodnotenie,“ povedal.

K téme povinného očkovania uviedol, že rokoval s koalíciou, no dohoda zatiaľ neexistuje. „Môj názor jasne poznáte, cesta, ktorou sa uberá celá Európa, je jednoznačne povinné očkovanie,“ dodal.

Tvrdí, že doba je náročná, no je dôležité sa sústrediť aj na dobré správy. Ako príklad uviedol piatkové (3. 12.) informácie štatistického úradu, ktoré ukazujú, ako sa darí slovenskej ekonomike. Boli medzi nimi výkonnosť ekonomiky, nezamestnanosť a priemerná mzda.

„Dnes je to o dobrých správach, ak si dobre pamätáte, črtali sa tu katastrofické scenáre. Tie sa nepotvrdili,“ doplnil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko