Na hlavný obsah

Premiér hovoril so zástupcami gastrosektora aj o možnosti návratu ku covidovému automatu

Zvolal tiež pracovné stretnutie.

Premiér hovoril so zástupcami gastrosektora aj o možnosti návratu ku covidovému automatu
Premiér Eduard Heger sa stretol so zástupcami gastrosektora a cestovného ruchu. Foto: Úrad vlády SR

Predseda vlády Eduard Heger sa v pondelok (20. 12.) stretol so zástupcami gastrosektora a cestovného ruchu. Spoločne diskutovali o aktuálnej situácii a možných opatreniach. „Privítal konštruktívnu a vecnú diskusiu,“ napísal tlačový odbor Úradu vlády SR po stretnutí.

„V tejto chvíli je kľúčové vyriešiť otázku kompenzácií a čerpanie schém pomoci pre podnikateľov v gastrosektore a turizme,“ poznamenal premiér.

„Hovorili sme aj o možnostiach opätovného prechodu na covidový automat. Tu je potrebné zdôrazniť, že musíme počkať na dáta týkajúce sa variantu omikron, ktorý môže automat ovplyvniť,“ doplnil.

Heger zároveň na stredu (22. 12.) zvolal pracovné stretnutie medzi zástupcami gastrosektora a cestovného ruchu a rezortov zdravotníctva, hospodárstva, financií, dopravy a práce.

„Spolu s príslušnými ministrami budeme riešiť zostávajúce otvorené otázky týkajúce sa segmentu podnikania, ktorý najviac doplatil na epidémiu. Momentálne je však zložitá pandemická situácia a pri prehodnocovaní opatrení musíme myslieť najmä na situáciu v nemocniciach,“ uzavrel premiér.

Kollár v pondelok vyhlásil, že víta iniciatívu a vie si predstaviť, že zástupcom poskytnú okamžitú pomoc v prvých dvoch spomenutých bodoch. Sulík hovoril o troch bodoch a tiež o tom, že jeho podporu má aj zníženie DPH pre gastro na 10 %. Doležal doplnil, že v týchto veciach ešte treba dosiahnuť politickú dohodu. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko