Na hlavný obsah

Presvedčí finančná motivácia seniorov na očkovanie?

Dôchodcovia, ktorých oslovil štáb RTVS, reagovali rôzne.

Názory na finančnú motiváciu k očkovaniu ľudí nad 60 rokov sa rôznia. Na prípadný vyšší nápor je však napríklad veľkokapacitné krajské očkovacie centrum v Košiciach pripravené.

Podľa aktuálnych údajov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) je plne zaočkovaných vyše 855 000 seniorov. Ďalšie tisícky majú očkovanie naplánované alebo čakajú na pridelenie termínu.

Oslovení Košičania na tento návrh reagujú rôzne. Väčšina si však myslí, že ten, kto sa chcel dať zaočkovať, tak to už urobil.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov pripomína, že už celý rok vysvetľujú ľuďom, že vakcína je jediná cesta a je bezplatná.

„My máme teraz tým ľuďom platiť 300 euro na to, aby sa zaočkovali, aby sa ochránili proti covidu a ďalších motivovať. Mne to príde ako choré, lebo my sme tú vakcínu dehonestovali. Peniaze radšej venujme do zdravotníctva, do gastro prevádzok, do športovísk. Možno pár ľudí namotivujeme, ale pre niektorých ľudí je to doslova urážka,“ hovorí František Majerský, prezident Asociácie zdravotníckych záchranárov.

Košické krajské vakcinačné centrum počas najbližšieho víkendu očakáva vyšší počet záujemcov o očkovanie.

„Očakávame zvýšený nápor, ale odhadnúť to zatiaľ nemôžme. Do akej miery sa to štatisticky prejaví na celkových číslach zaočkovanosti je veľmi ťažko povedať dopredu,“ dodal René Hako, hlavný lekár Košického samosprávneho kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko