Na hlavný obsah

Prezidentka podpísala zákon o odmenách pre očkovaných seniorov

Nevidí v ňom rozpor s ústavou.

Prezidentka podpísala zákon o odmenách pre očkovaných seniorov
Prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: Facebook/Zuzana Čaputová

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podpísala zákon o odmenách pre očkovaných seniorov. V piatok (10. 12.) o tom informovala Kancelária prezidenta SR.

„Prezidentka SR Zuzana Čaputová podpísala zákon z 9. decembra 2021, ktorým sa dopĺňa zákon o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19,“ informoval Lukáš Laczko z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR.

Prezidentka zákon podpísala, keďže v ňom nevidí rozpor s ústavou. Zároveň však upozorňuje, že pri rýchlosti legislatívneho procesu bol systém odmeňovania za očkovanie nastavený tak, že cez neho prepadáva, nie svojou vinou, časť seniorov.

Z toho dôvodu prezidentka predpokladá, že dôjde k prehodnoteniu tak, aby bolo odmeňovanie za očkovanie spravodlivejšie, dodal Laczko.

Novelu o verejných vodovodoch a kanalizáciách vetovala

Prezidentka vetovala novelu zákona o verejných vodovodoch a kanalizáciách.

„Podľa názoru prezidentky sa schváleným zákonom zavádza ústavne nesúladné, nerovnaké postavenie vlastníkov verejných vodovodov na strane jednej a vlastníkov vodovodných prípojok a nehnuteľností, ktorým prípojky slúžia, na strane druhej,“ uviedol Laczko.

Schválený zákon paušálne ukladá vlastníkom verejných vodovodov povinnosť na vlastné náklady zabezpečiť opravy a údržbu cudzieho majetku (vodovodné prípojky zriadené na verejnom priestranstve) bez toho, aby bolo podľa prezidentky riadne zdôvodnené, prečo je taký režim nevyhnutný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko