Na hlavný obsah

Prezidentka pripravila videoseriál o sociálnych sieťach a kritickom myslení

Podieľajú sa na ňom aj odborníci či influenceri.

Prezidentka pripravila videoseriál o sociálnych sieťach a kritickom myslení
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová spustila seriál o sociálnych sieťach a kritickom myslení Mysli s hlavou štátu. Reaguje ním na to, ako hlboko zasiahli sociálne siete do ľudských životov.

„Tieto videá sú určené pre všetkých aktívnych používateľov sociálnych sietí bez ohľadu na to, aké majú názory alebo politické presvedčenie. Nástrahy sociálnych sietí alebo chyby v myslení sa netýkajú žiadnej konkrétnej skupiny ľudí, sú naším spoločným problémom,“ uviedla na sociálnej sieti.

Na seriáli sa podieľajú aj moderátorka a influencerka Veronika Ostrihoňová, expert na sociálne siete Jakub Goda, scenárista a zabávač Ján Gordulič, vedec Pavol Čekan či šachový veľmajster Ján Markoš.

V ďalších dieloch sa objavia riaditeľka Nadácie zastavme korupciu Zuzana Petková, vedec Pavol Čekan, lektor kritického myslenia Ján Markoš alebo školská psychologička Hana Šandorová.

„Naučiť sa orientovať v dnešnom online priestore a lepšie spoznať fungovanie sociálnych sietí, porozumieť práci novinárov či vedcov, alebo aj chybám v našom myslení vnímam ako jednu z najväčších výziev tejto doby,” uviedla prezidentka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko