Na hlavný obsah

Pri dopravnej nehode v Mexiku zomrelo najmenej 53 migrantov

Stav ďalších troch je vážny.

Pri dopravnej nehode v Mexiku zomrelo najmenej 53 migrantov
Zdravotníci prenášajú zranenú ženu z dopravnej nehody v Mexiku. Foto: TASR

Najmenej 53 osôb prišlo o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia po tom, ako sa vo štvrtok (9. 12.) v štáte Chiapas na juhu Mexika prevrátil kamión s migrantmi. Informovala o tom agentúra AP.

Úrad mexického generálneho prokurátora oznámil, že na základe predbežných informácii prišlo o život 53 ľudí. Stav ďalších troch zranených osôb je vážny.

Nehoda sa stala vo štvrtok (9. 12.) popoludní na cestnej komunikácii v mexickom štáte Chiapas. Videozáznam zhotovený na mieste nehody zachytáva mŕtvych a zranených migrantov na kope v prevrátenom návese kamióna, píše AP.

Migranti sa chceli dostať do Spojených štátov

V nákladnom aute bola zhruba stovka ľudí, ktorí chceli bez povolení prekročiť hranicu do Spojených štátov.

Auto prekročilo najvyššiu povolenú rýchlosť, zavadilo sa o múr, prevrátilo sa na bok a narazilo do mosta. Šéf úradu civilnej ochrany v štáte Chiapas Luis Manuel Moreno povedal, že prevrátenie kamióna mohla spôsobiť jeho rýchlosť a váha nákladu.

Mexický minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard na Twitteri napísal, že medzi obeťami sú ľudia z rôznych krajín. Takisto vyjadril sústrasť s rodinami obetí.

Ľútosť a podporu rodinám obetí vyjadrili aj mexický prezident Andrés Manuel López Obrador a guatemalský prezident Alejandro Giammattei.

„Hlboko ľutujem tragédiu, ktorú spôsobilo prevrátenie prívesu so stredoamerickými migrantmi v Chiapase. Je to veľmi bolestivé. Objímam rodiny obetí,“ napísal Lopez Obrador.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet