Na hlavný obsah

Pri požiari v domove sociálnych služieb pri Snine zahynul jeden klient

Ďalší ôsmi mali ťažké zranenia.

Pri požiari v domove sociálnych služieb pri Snine zahynul jeden klient
Situácia po požiar DSS v obci Osadné v okrese Snina. Foto: Polícia SR - Prešovský kraj - Facebook

V utorok (21. 12.) krátko pred treťou hodinou v noci začalo zo zatiaľ nezistených príčin horieť v domove sociálnych služieb (DSS) v obci Osadné pri poľských hraniciach v okrese Snina. Požiar si vyžiadal jednu obeť. Informovala o tom Polícia SR z Prešovského kraja na sociálnej sieti.

„Všetci klienti z trojposchodovej budovy domova museli byť evakuovaní. Žiaľ, jeden klient, 40-ročný muž, na následky požiaru zomrel,“ uviedla polícia. Dodala, že ďalších osem klientov sa zranilo ťažko a jeden vyviazol s ľahkými zraneniami. Vyšetrovateľ z Humenného začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Na miesto privolali aj zisťovateľa príčin požiarov a pracovníkov kriminalistického a expertízneho ústavu.

Stav deviatich klientov a jednej zamestnankyne, ktorí utrpeli zranenia pri požiari, je stabilizovaný.  Pre TASR to uviedol riaditeľ Centra sociálnych služieb Zátišie Ján Šrenkel, pod ktoré DSS patrí. Deväť klientov, ktorí sa nadýchali splodín, hospitalizovali podľa jeho slov v Nemocnici Snina. „Ich stav je nateraz podľa vyjadrení lekárov stabilizovaný. Jedna zamestnankyňa bola hospitalizovaná s popáleninami ruky,“ priblížil riaditeľ.

Svoju činnosť pre požiar začal aj krízový tím zariadenia pod vedením riaditeľa zariadenia a starostu obce Osadné.

Situáciu v Osadnom sleduje aj ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré vydalo pokyn pre úrad práce v Snine, aby poskytol psychologickú pomoc a vyslal k zraneným psychológov.

Ministerstvo ďalej na sociálnej sieti informovalo, že budova nie je poškodená a je plne funkčná.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny