Na hlavný obsah

Pri tragickej nehode so skákacím hradom v Austrálii zomrelo už šieste dieťa

Ďalšie dve sú v kritickom stave.

Pri tragickej nehode so skákacím hradom v Austrálii zomrelo už šieste dieťa
Záchranári zasahujú na mieste zrútenia skákacieho hradu. Foto: itv.com/AP

Minulotýždňová nehoda v austrálskej Tasmánii, pri ktorej sa pod náporom vetra zdvihol a následne z veľkej výšky spadol nafukovací skákací hrad, si vyžiadala šiestu obeť. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom v pondelok (20. 12.) informovala televízia CNN, podľa ktorej tamojší lekári odpojili v nedeľu (19. 12.) od podporných prístrojov 11-ročného chlapca.

Chace Harrison bol jedným z deviatich detí, ktoré spadli z výšky desiatich metrov zo skákacieho hradu po tom, ako ho zdvihol poryv vetra počas oslavy konca školského roka na základnej škole Hillcrest v Devonporte na severnom pobreží ostrovného štátu Tasmánia.

V dôsledku tragédie zomrelo už šesť detí. Dve ďalšie deti zostávajú v kritickom stave v nemocnici, zatiaľ čo jedno sa už zo zranení zotavuje doma, dodala polícia štátu Tasmánia.

Polícia vyšetruje príčiny tragédie. Predmetom skúmania je aj sila vetra a spôsob, akým hrad pripútali k zemi. Prioritou polície je „vypočuť všetkých svedkov, zhromaždiť a analyzovať forenzné dôkazy a všetky environmentálne aspekty vrátane poveternostných podmienok a situácie v čase incidentu“.

Vzhľadom na to, že je nutné vypočuť mnoho traumatizovaných detí i dospelých, asistujú pri výsluchoch psychológovia.

Skákací hrad bol jednou z mnohých atrakcií pripravených pre žiakov v rámci oslavy, uvádza škola na svojej stránke na sociálnej sieti. Deťom bol k dispozícii aj vodný park či obrie lopty na zorbing.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet