Na hlavný obsah

Prokurátor navrhuje odsúdiť Františka Doru na doživotie

Obvinili ho z viacerých vrážd či podvodov.

Prokurátor navrhuje odsúdiť Františka Doru na doživotie
Na snímke obvinený starosta obce Dolný Chotár František Dora. Foto: TASR

Starostovi Dolného Chotára Františkovi Dorovi staršiemu navrhuje prokurátor doživotný trest. Tiež trest prepadnutia majetku. Počas svojej záverečnej reči pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku to uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Bohdan Čeľovský.

František Dora je spolu s ďalšou trojicou mužov obžalovaný z objednávok či vykonania viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov.

Doživotný trest odňatia slobody navrhuje aj Ladislavovi Alföldimu. František Dora mladší by si mal podľa návrhu prokurátora odpykať 22 rokov za mrežami. Dôvodom je skutočnosť, že začal spolupracovať.

Poslednému z kvarteta obžalovaných Rolandovi Szamaránszkému navrhol prokurátor 24-ročný trest odňatia slobody. Všetci by si ho mali odpykať v ústave s najprísnejším stupňom stráženia.

Podľa prokurátora sa preukázalo, že Dora starší a ďalší obžalovaní vykonávali činnosť v prospech zločineckej skupiny sátorovci. „Objednal si spáchanie viacerých trestných činov, za ktoré poskytol finančné prostriedky a iné odmeny,“ podotkol s tým, že Dora starší mal mať so zakladateľom zločineckej skupiny Ľudovítom Sátorom blízky vzťah.

Prokurátor v rámci záverečnej reči uviedol, že František Dora a Ladislav Alföldi sa priznali k účasti na vražde bieleho koňa Petra Nagya.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko