Na hlavný obsah

Prvá bryndziareň v Tisovci oslavuje storočnicu

Pracuje v nej už piata generácia jednej rodiny.

Prvá tisovská bryndziareň oslavuje storočnicu. Takmer po celý čas drží tradíciu výroby jedna rodina. Aj napriek znárodneniu sa im podnik podarilo získať späť.

Spomedzi slovenských bryndziarov pokračuje rodina Manicovcov v tradícii ako jediná už piatu generáciu.

,,Sú oveľa staršie bryndziarne ako sme my, ale v podstate majú iných majiteľov, nepokračuje tá istá rodina v tom remesle ako my,“ hovorí Ľuboš Manica, majiteľ bryndziarne v Tisovci.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

,,K Tisovcu patrí bryndziareň tak, ako patrí okolitá príroda, ako patria ovečky, ktoré sa tu pasú. Je to naozaj na tej budúcej generácii Manicovcov, aby aj túto tradíciu ďalej zachovávali. Občania to vnímajú ako súčasť Tisovca, že tá bryndziareň tu bola a ostáva a bude,“ dodáva primátorka Tisovca Irena Milecová.

V súčasnosti tu vyrábajú tri druhy bryndze, parené syry a korbáčiky. Používajú na to ovčie mlieko od lokálnych dodávateľov z okolia Tisovca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny