Na hlavný obsah

Remišová stojí za uvoľňovaním opatrení pre zaočkovaných

Zaočkovaní chránia ekonomiku a nemocnice, hovorí.

Remišová stojí za uvoľňovaním opatrení pre zaočkovaných
Na snímke podpredsedníèka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Koaličná strana Za ľudí bude vždy presadzovať, aby sa opatrenia uvoľňovali pre ľudí, ktorí sa nechali zaočkovať alebo koronavírus prekonali. Uviedla to po utorkovom (14. 12.) rokovaní vlády jej predsedníčka a ministerka investícií Veronika Remišová. Konštatovala, že na vláde sa ministri rozprávali aj o novom variante omikron a o predvídateľností oparení.

„Za našu stranu pozíciu viete, my vždy presadzujeme, aby opatrenia boli uvoľnenejšie pre zaočkovaných a tie sa budú uvoľňovať nad rámec len pre očkovaných a prekonaných ľudí,“ povedala Remišová.

Ministerka dodala, že je spokojná s tým, že vláda rozhoduje v línii jej strany, a teda má záujem uvoľňovať opatrenia pre zaočkovaných a prekonaných. „Považujem za veľmi dôležité, aby každé uvoľnenie, ktoré príde, sa týkalo hlavne zaočkovaných ľudí, keďže sú to oni, kto chránia ekonomiku a nemocnice,“ uviedla.

Remišová požiadala ľudí, aby sa dali zaočkovať aj treťou dávkou vakcíny, ktorá je „mimoriadne potrebná na dobré zvládanie pandémie.“

Vláda v utorok schválila, že zákaz vychádzania bude od piatka (17. 12.) platiť len v čase od 20.00 h do 05.00 h. Zo zákazu vychádzania platí viacero výnimiek, medzi ktorými sú napríklad cesta do zamestnania s potvrdením od zamestnávateľa s určením pracovnej doby a miesta výkonu práce , cesta k lekárovi či venčenie psa alebo mačky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko