Na hlavný obsah

Rezort obrany investoval do rozvoja ružomberskej nemocnice milióny eur

Z peňazí chcú zrekonštruovať požiarom zasiahnutý chirurgický pavilón.

Rezort obrany investoval do rozvoja ružomberskej nemocnice milióny eur
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: TASR

Do rozvoja Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku ministerstvo obrany za posledné dva roky investovalo približne 37 miliónov eur. Vo štvrtok (9. 12.) to oznámil šéf rezortu Jaroslav Naď (OĽANO).

Rezort obrany plánuje do nemocnice investovať ďalších 16 miliónov eur z eurofondov. Použije ich na obnovu požiarom zasiahnutého chirurgického pavilónu.

„Aktuálne je v tejto nemocnici otvorených osem stavenísk. V ôsmich konkrétnych oblastiach sa robí komplexná modernizácia. Som rád, že ku koncu roka budeme niektoré oddelenia, ktoré boli v úplne katastrofálnom stave, otvárať ako zrekonštruované,“ vyhlásil Naď.

Podľa neho nemocnica v rekordne krátkom čase vypratala požiarovisko a prekryla budovy dočasným prestrešením, aby nedošlo k ďalším škodám. „Dnes veľmi intenzívne pripravujeme komplexnú modernizáciu celého chirurgického pavilónu,“ oznámil minister.

Zároveň rezort obrany prerozdelil 15 miliónov eur do kapitálových výdavkov, ktoré pôjdu namiesto iných plánovaných projektov do ružomberskej nemocnice. Malo by sa tak udiať v najbližšej dobe.

Peniaze použijú na prerobenie IT infraštruktúry a na ochranu objektu. „Minimálne 5 miliónov eur dáme do nového zdravotníckeho vybavenia, do nových prístrojov, vrátane špičkových robotov,“ oznámil Naď.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny