Na hlavný obsah

Samovražedný atentátnik zabil najmenej päť ľudí

Medzi obeťami sú aj dve deti.

Samovražedný atentátnik zabil najmenej päť ľudí
Samovražedný atentátnik sa odpálil pred reštauráciou v KDR. Foto: DW/Sinchua

Samovražedný atentátnik, ktorý sa v sobotu (25. 12.) večer odpálil pri reštaurácii v meste Beni na východe Konžskej demokratickej republiky, zabil najmenej päť ľudí vrátane dvoch detí.

Šiestou obeťou útoku sa stal sám útočník, uviedla agentúra Reuters, podľa ktorej 14 osôb utrpelo zranenia. Oblasť pri hraniciach s Ugandou sa v poslednom čase opakovane stáva terčom akcií islamských radikálov.

„V centre mesta práve vybuchla bomba,“ uviedol večer starosta Beni Narcisse Muteba, ktorý zároveň občanov vyzval, aby nevychádzali zo svojich domovov.

Výbuch nastal okolo 19.00 h, teda krátko po popoludňajšej katolíckej omši. Atentátnik sa podľa miestnych pokúsil dostať do reštaurácie, ale strážnici tomu zabránili, a preto sa odpálil pred vchodom. Po explózii bolo v meste počuť streľbu.

Beni bolo v minulosti opakovane terčom ugandských islamistických milícií, ktoré sa označujú za Zjednotené demokratické sily (ADF). V júni mesto zaznamenalo prvú explóziu spôsobenú samovražedným atentátnikom. Islamisti následne uviedli, že jej cieľom boli kresťania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet