Na hlavný obsah

Seniori z domovov dôchodcov budú môcť stráviť sviatky s rodinou

Platiť pre nich budú však prísne podmienky.

Klienti zariadení sociálnych služieb môžu byť na Vianoce so svojimi blízkymi. Rezort práce povolil návštevy v domovoch sociálnych služieb. Priestory budú môcť aj opustiť a sviatky stráviť doma. Platia však prísne podmienky.

Navštíviť blízkeho v zariadení sociálnych služieb budú môcť iba tí, ktorí sa preukážu potvrdením o očkovaní, prekonaní covidu alebo negatívnym testom. Každé zariadenie si podmienky môže sprísniť a dovnútra pustiť, tak ako v Nových Zámkoch, iba zaočkovaných.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„V režime OTP budú môcť prísť iba v nevyhnutnom prípade, ak pôjde o nejaké terminálne štádium alebo paliatívne štádium,“ povedal Peter Mészáros, riaditeľ zariadení sociálnych služieb v Nových Zámkoch.

Každého, kto do zariadenia príde, ešte otestujú vlastným testom. Návštevy v izbách budú povolené vo väčšine zariadení, no iba s povinne nasadeným respirátorom.

Klienti zariadení sociálnych služieb môžu sviatky tento rok stráviť aj doma. Zariadenia môžu opustiť minimálne na 72 hodín, ak riaditeľ nerozhodne inak, no po návrate ich čaká testovanie a karanténa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko